Emine Ernst is op de Portugal Junior & Cadet Open knap als tweede geëindigd in de categorie meisjes junioren. In de finale was Hana Goda te sterk, maar toch kan Ernst tevreden terugkijken op dit toernooi.

Emine behaalde de finale door een sterke reeks in Portugal. Ze versloeg in de groepsfase de Portugese Diaciuc en de Spaanse Rodriguez, waardoor de speelster van VTV (N) zich plaatste voor de knock-outs. Hierin versloeg ze achtereenvolgend Erin Green (4-0), Ni Xin Lee (4-1), Matilde Pinto (4-1) en Farida Badawy (4-1). In de finale was de Egyptische Hana Goda met 4- te sterk voor Ernst, maar dat verpestte terecht haar goede humeur niet tijdens de prijsuitreiking.

Chana van der Venne behaalde brons voor in het teamtoernooi met haar Tunesische en Portugese teamgenoot. Ze verlooi in de halve finale nipt van Portugal. 2-3. Chana won op positie 3 haar wedstrijd knap tegen Joanna Lopez.

Er deden nog meer Nederlandse spelers mee aan de Portugese Kampioenschappen. Dit waren Dobrila Jorguseska, Karlijn van Lierop, Barry Berben, Tim Gras en Lode Hulshof.

Bekijk alle uitslagen op de speciale website: