Op het EK in München zijn de twee dames die dinsdag nog de laatste ronde van het kwalificatietoernooi speelden, uitgeschakeld.

Sanne de Hoop verloor met 11-6, 11-5, 11-4 van de Poolse Anna Wegrzyn. Bondscoach Marcel Kraa: “Sanne begon erg goed en kon mee in de eerste twee games, maar de Poolse ging veel meer kwaliteit spelen en variëren. Emine had een kans om de eerste game te winnen maar de verdedigster (Rikke Skatet uit Noorwegen) paste goed haar spel aan en dwong fouten af.

 

 

Emine is teleurgesteld maar heeft geleerd van dit EK: “Tegen een verdediging is altijd lastig voor mij, maar ik had gehoopt dat er meer in had gezeten. Ik ben erg teleurgesteld. Door dit EK weet ik nu wel wat ik moet verbeteren. Dat neem ik mee in mijn trainingen.” Gamestanden: 11-9, 11-6, 11-2.

Shuohan Men plaatste zich maandag al overtuigend voor de laatste 64. Britt Eerland moest zich eerder geblesseerd afmelden.

Dinsdagavond vanaf 22:15 uur is de loting voor de hoofdronde, die woensdag gespeeld wordt tussen 11:15 uur en 14:35. Dan weten we hoe laat Shuohan speelt en op welke tafel. Van tafel 1 t/m 4 (van 8 tafels) is een livestream beschikbaar via ETTU.tv.