Ewout Oostwouder en Laurens Tromer hebben prima wedstrijden gespeeld op dag 1 van de European Games 2019. Beiden behaalden ze de tweede ronde, maar hierin werden ze helaas uitgeschakeld.

Laurens Tromer
Laurens Tromer had een bye in de eerste ronde en trad daarna aan tegen de Pool Jakub Dyjas. Coach Danny Heister: “Laurens speelde misschien wel de beste wedstrijd die ik ooit heb gezien. Ik heb echt heel goede dingen gezien. Dit als resultaat is gewoon teleurstellend.”

“Laurens komt met 9-7 voor, mist dat twee halfhoge ballen. Op 9-9 heeft hij zijn tegenstander goed achterin, spinde hij een backhand en toen sloeg Dyjas een wereldbal backhand parallel, vandaar de 11-9 nederlaag. Hij is nu erg teleurgesteld, heeft wel vaker een voorsprong als dit weggegeven. Maar dit was anders dan in andere wedstrijden, waar hij het misschien liet liggen, hij liet nu écht goede dingen zien. Dyjas op het voorlaatste EK individueel een bronzen medaille. Een echte topspeler dus, ook spelend in de Bundesliga. Hij is nu erg aangeslagen, het gaat natuurlijk op winnen, maar hij mag echt trots zijn op deze prestatie!, gaat natuurlijk om winnen”, zo analyseerde Heister zijn spel.

Game 1 05:52 11- 6
Game 2 09:16 10-12
Game 3 04:12 11-2
Game 4 05:43 11-6
Game 5 06:48 8-11
Game 6 08:53 8-11
Game 7 10:41 11-9
Ewout Oostwouder
Ewout Oostwouder startte het toernooi tegen de Kosovaar Fatih Karabaxhak. Met 4-0 (-6, -1, -6, -3) werd hij soeverein aan de kant gezet. De 2e ronde moest hij aantreden tegen de Slowaak Wang Yang. Een verdediger die op het laatste WK de laatste 16 wist te halen, een zware tegenstander dus. Heister: “Ewout had geen kans, veel problemen met backspin. Hij had wel een plan uitgedacht, maar kon dat niet echt omzetten. Zijn tegenstander had een goede service en forehand swing, gewoon echt een heel goede speler. Ewout had zich er veel van voorgesteld, maat het spelsysteem van zijn tegenstander lag hem niet.”
Mixed Dubbel
In de mixed-dubbel verloren Laurens Tromer en Britt Eerland zondagochtend helaas van hun Italiaanse tegenstanders

Foto’s: Manfred Schillings