In het hoofdtoernooi van het heren enkelspel moest Ewout Oostwouder het opnemen tegen de Iraniër Nima Alamian.  Momenteel staat hij op de 60e plaats op de wereldranglijst (Ewout 148). Op het WK Teams van vorig jaar in Halmstad, Zweden, was de Iraniër met 3-0 te sterk geweest.

Ook nu was Ewout niet opgewassen tegen zijn opponent. Hij begon goed met een 5-1 voorsprong, maar moest deze al snel uit handen geven, waarna de Iraniër de game met 8-11 naar zich toehaalde. Vervolgens waren de tweede en derde game duidelijk voor Alamian. In de vierde game wist Ewout het nog spannend te maken, maar met 10-12 trok hij toch aan kortste eind. 0-4 (8-11, 3-11, 5-11, 10-12).

Desondanks toch een goed toernooi voor Ewout, met een plaats bij de laatste 128 van de wereld. Het volgende belangrijke internationale toernooi is de tweede ronde van het EK, op 18 en 19 mei in Denemarken,  tegen het thuisland en Zwitserland. Daar moet minimaal 1x gewonnen worden voor een plaats in de eindronde van het EK Teams, later dit jaar in Nantes.