Met nog iets meer dan 6 maanden voor de Paralympische Spelen in Parijs, doet Frederique van Hoof er alles aan om zich hiervoor te kwalificeren. Dat houdt in dat de komende tijd veel toernooien gespeeld worden ter voorbereiding op het Paralympisch kwalificatietoernooi in Thailand (mei 2024). Samen met bondscoach Lumen Dekker reisde zij deze week af naar Giza in Egypte.

Poulewedstrijden
In de openingswedstrijd trof Frederique de Indiaanse speelster Kerharwani. Dit was geen onoverkomelijke hindernis en na even wennen aan het noppenspel van haar tegenstandster wist Frederique in drie games te winnen. Haar tweede wedstrijd was op papier een stuk moeilijker want daarin stond ze tegenover de nummer 5 van de wereld, Juliane Wolf uit Duitsland. Frederique speelde haar beste tafeltennis en wist uiteindelijk in een spannende 4e game met 12-10 te zegevieren. Een dag later wordt de laatste poulewedstrijd gespeeld en had ze slechts één game nodig tegen de Egyptische speelster Elsayed om zeker te zijn van de vervolgronde. Frederique nam geen genoegen met één game, maar won met 3-1 en werd daarmee winnaar van haar poule.

Finale
Frederique drong door tot de halve finale waarin ze tegenover de Française Hautire stondt. Nog nooit eerder wist Frederique van Hautiere te winnen. De eerste game was nog wat weifelend en ging met 11-9 verloren. Het leek weer een zware opgave te worden, maar Frederique besloot anders en wist vervolgens met 11-4, 11-8 en 11-1 ook van deze top-10 speelster te winnen.

In de finale was Juliane Wolf opnieuw haar tegenstandster. En eerlijk is eerlijk, deze keer speelde Wolf één van haar beste wedstrijden. Frederique kon zelf net niet het topniveau van de vorige dag evenaren waardoor de eindstrijd werd beslist in een 3-0 zege voor de Duitse.

Lumen Dekker: “Frederique blijft proberen haar wereldranking te verbeteren en hiervoor heeft zij de eerste stap is gezet. Met dit sterke optreden in Egypte heeft zij zeker haar visitekaartje heeft afgegeven. Uiteindelijk werken we toe naar het kwalificatietoernooi eind mei waar nog één ticket te winnen is voor de Paralympische Spelen in Parijs. De winnaar van dat toernooi krijgt een startbewijs.”

Volgende week reist Frederique samen met Kelly van Zon en Gerald van Grunsven af naar Brazilië voor het volgende toernooi. De begeleiding ligt in handen van Lumen Dekker en Johan Lieftink.