De derde dag startte goed voor de Nederlanders. Zowel Britt Eerland als Kim Vermaas wonnen hun wedstrijd.

Britt Eerland
Britt Eerland speelde tegen de Spaanse Ana Garcia, 18 jaar en 416e op de wereldranglijst. Op papier een goede loting. Dat bleek ook in de eerste game, die snel voorbij was met 11-3. In de tweede game kwam Britt nog even op achterstand, maar ze wist de game toch met 11-9 naar zich toe te halen. Met 11-3 en 11-7 speelde ze de wedstrijd uit.

In de volgende ronde wacht Yana Noskhova (RUS; WR 60) die gisteren samen met de Oostenrijkse Polcanova te sterk was in het dames dubbel.

Kim Vermaas
Kim Vermaas moest aantreden tegen de Russische verdedigster Polina Mikhaolova, de nummer 49 van de wereld. Geen eenvoudige klus voor de Nederlandse. Kim begon sterk, kwam direct met 5-0 voor in de 1e game en wist deze met 11-4 te winnen. Ze won vervolgens de spannende 2e game met 12-10. Het trainen met Li Jie op Papendal in de voorafgaande week voor het WK was blijkbaar succesvol, want Kim wist goed om te gaan met het verdedigende spel van Mikhailova.

De derde game ging gelijk op. Kim kreeg een gamepoint op 11-10, maar verloor met 11-13. De vierde game was weer voor Kim met 11-8, waardoor de stand 3-1 was. De vijfde game leek vervolgens beslissend te zijn. Maar na een 8-2 voorsprong werd het weer 8-8. Twee matchpoints gingen helaas niet de goede kant op waardoor de game met 13-15 naar de Russische ging. In de zesde game maakte Kim het af: 11-7. Een prachtig resultaat!

In de volgende ronde wacht de NoordKoreaanse Kim I Song, wederom een verdedigster en de nummer 16 van de wereld.


(Op de foto beeld van de dubbelwedstrijd die Britt Eerland en Kim Vermaas gisteren speelden).

Li Jie

Li Jie nam het op tegen Bernadett Balint uit het gastland, 161e op de wereldranglijst. Jie rekende in vier games af met haar opponente, al waren er wel twee spannende games bij: 4-0 (13-11, 11-5, 12-10, 11-1). Tegenstander in de volgende ronde in opnieuw een Hongaarse: Dora Madarasz (WR: 70).