Maar liefst zeven spelers (vijf heren en 2 dames) waren afgereisd naar Platja d’Aro (Spanje) om mee te doen aan de Costa Brava Spanish Para Open dat van 24 tot 26 maart op de kalender stond.

Actiefoto: Frederique van Hoof. Fotograaf: Antonio Alvarez 

Op de eerste dag ging iedereen voortvarend van start en wisten bijna alle spelers hun eerste poulewedstrijd te winnen. Uiteindelijk waren er vijf spelers die door konden dringen tot de kwartfinale.

In de kwartfinale waren de tegenstanders van Dustin Eier, Frederique van Hoof en Max van Amerongen helaas te sterk.
Kelly van Zon en Jean-Paul Montanus hadden in de kwartfinale een ‘Bye’ waardoor ze direct doorstroomden naar de halve finale.

Deze halve finales werden op dag twee gespeeld.
Kelly wist in een spannende wedstrijd met 3-2 te winnen van de Braziliaanse Sophia Kelmer.
Ook de finale tegen Thu Kamkasomphou uit Frankrijk werd pas beslist in de vijfde game. De Française trok hierbij aan het langste eind wat Kelly een zilveren medaille opleverde.

De halve finale van Jean-Paul ging een stuk makkelijker. In drie games was hij Henrik Meyer uit Duitsland de baas.
In de finale trof Jean-Paul wederom de Pool Michal Deigsler, waar hij in de poule met 15-13 in de vijfde game maar nipt van won.
De finale bleek een totaal andere wedstrijd waarin Jean-Paul liet zien dat hij helemaal terug is.
Met een solide 3-0 overwinning schreef de eerste toernooiwinst voor 2022 op zijn naam.

Nieuw op alle internationale Para-toernooien is het dubbelspel en mixed dubbelspel. Het teamtoernooi is hierdoor sinds dit jaar komen te vervallen.

Ook hier wisten de Nederlanders medailles binnen te halen. Jean-Paul Montanus en Dustin Eier wonnen in de halve finale van het heren dubbelspel vrij eenvoudig van een Griek en Portugees. De finale was een spannende vijfsetter die ze met 11-7 in de beslissende game verloren van Herrault en Berthier uit Frankrijk.

In het mixed dubbelspel behaalden Kelly van Zon met Jean-Paul Montanus de finale door een 3-0 overwinning op het Franse duo Herrault en Kamkasomphou.
Ook in de finale troffen zij een Frans koppel (Berhtier en Caillaud), echter was dit duo met 3-1 te sterk voor Kelly en Jean-Paul.

 

Jean-Paul Montanus (links) en Dustin Eier (rechts) in actie bij het dubbelspel. Fotograaf: Antonio Alvarez.