Bij de 3e editie van de European Games zullen Tanja Helle en Shuohan Men namens Nederland in actie komen. Beide dames komen tijdens het toernooi uit in het enkelspel dat op 23 juni in Krakow (Polen) van start gaat.

Deelname
Op basis van de behaalde internationale resultaten in de periode van december 2019 t/m februari 2023 hebben Tanja en Shuohan zich via de wereldranglijst gekwalificeerd voor de European Games.

Tanja Helle

De dames zullen dinsdag 20 juni afreizen naar Krakow onder leiding van de coaches Marcel Kraa en Mirjam Kloppenburg. We vroegen aan Tanja Helle hoe haar voorbereiding in aanloop naar dit toernooi eruit ziet: “Nu in de laatste voorbereidingen probeer ik vooral weer wat wedstrijdritme op te bouwen. In de trainingen speel ik veel wedstrijdvormen en ik hoop ook tijdens de trainingen in Polen nog wat oefenwedstrijden te kunnen spelen. Verder probeer ik vooral wat ontspanning te zoeken, zodat ik daar straks zo fris mogelijk aankom. Mijn doelen voor dit toernooi liggen vooral op het mentale vlak: hoe ik de wedstrijd in ga en hoe ik daar achter de tafel sta. Als dat lukt, weet ik dat ik mijn beste spel kan spelen.”

Shuohan heeft de afgelopen weken getraind in haar geboorteland China. Na een voor haar iets teleurstellend seizoen hoopt zij op deze European Games haar goede vorm weer te kunnen laten zien.

Een geconcentreerde Shuohan Men


Loting
Het individuele toernooi bij de dames telt 51 deelnemers en zal gespeeld worden volgens het knock-out systeem. Op donderdag 22 juni zal de loting bekend worden gemaakt.

Wedstrijdschema’s, resultaten en meer informatie zijn te bekijken op deze pagina. Tevens zijn wedstrijden te volgen via een livestream.