De loting voor de eerste ronde van het EK voor Teams 2020-2021 is afgelopen weekend verricht. Zowel de Nederlandse heren- als damesploeg weet met welke landen er afgerekend moet worden om de eindronde van het Europees Kampioenschap te behalen. Die wordt tussen eind september en begin oktober 2021 gespeeld in Roemenië.

De eerste kerstbomen staan al weer in de winkelschappen en in sommige plaatsen van het land heeft het ‘s nachts alweer gevroren. Je merkt het: de feestdagen van 2019 komen langzaamaan in zicht, maar bij de ETTU zijn ze met hele andere dingen bezig. Internationale toernooien en wedstrijden moeten (logischerwijs) nu eenmaal ruim van tevoren worden gepland en daarom werd er in Luxemburg een loting gehouden die alles te maken had met het Europees Kampioenschap voor teams van 2021. Om eind september 2021 achter de tafel te kunnen verschijnen op het eindtoernooi in Roemenië, moeten de Nederlandse teams hun poules goed doorkomen. De dames kunnen zich via een poulefase rechtstreeks plaatsen voor Roemenië, de Nederlandse heren spelen in een poule voor plaatsing voor de tweede ronde. De EK-eindronde staat officieel bekend als de derde ronde.

De loting voor ons damesteam:

De tegenstanders van de Heren van Team NL

De volledige loting en uitleg over de kwalificatie voor de eindronde van het EK 2021 is te lezen op de website van de ITTF. Daar zijn ook alle speeldata te vinden, het wedstrijdschema wordt later bekendgemaakt.