Kas van Oost werd vandaag op het EK onder 21 jaar 2e in zijn poule. Winst tegen Maravcek (CZE, 4-2) en verlies tegen Giovanetti (1-4) betekende dat hij de laatste wedstrijd tegen Klajber (SVK) met 4-0 of 4-1 moest winnen, en zo geschiedde (4-0). Door naar de volgende ronde waarin hij morgen opnieuw in een poule speelt (loting n.n.b.). De eerste twee van die poule gaan naar de knock-out ronde. Bovendien speelt Kas ook nog heren en mixed dubbel, hij krijgt een drukke dag morgen.

 

 

Emine Ernst moest in de 3e wedstrijd winnen van de Belgische Van Hauwaert nadat beiden één keer hadden gewonnen en één keer hadden verloren. Emine verloor van de Duitse Griesel (ze had kansen) en schoof de Letse Musajeva met 4-0 aan de kant. Ook tegen de Belgische kreeg ze goede kansen. De uitvoering was goed maar de beloning bleef uit. Ze wint twee games ruim, maar verliest er vier met maar twee punten.
Morgen speelt ze samen met Karlijn van Lierop het dames dubbel.

Karlijn van Lierop weet na twee verloren wedstrijden dat de laatste wedstrijd alleen nog om de eer is. Dat lukt en zo gaat ze toch met een goede afsluiting de dag uit: een spannende wedstrijd tegen Sinkarova leidt tot 4-3 winst. Mogen dames en mixed dubbel.

Coach Boris de Vries: “De groep doet het goed,  er is een goede sfeer in het team. Ze spelen precies hoe ze vooraf hebben aangegeven te willen spelen. Ze kennen hun status hier en vechten voor elke bal, dat is super positief.”

Volg de uitslagen van het EK hier