Kelly van Zon en coach Johan Lieftink na het winnen van de finale

 

Kelly van Zon wint in Tokyo haar vierde Paralympische medaille en voor de derde keer op rij goud. In de finale was ze met 3-2 te sterk voor Viktoriia Safonova. De eerste game ging naar Kelly (8-11), maar daarna was ze twee games lang bijna kansloos: 11-3 en 11-4. In de vierde game vocht ze zich terug, pakte meteen een voorsprong van vier punten en gaf deze niet meer weg (5-11). De spannende laatste game ging gelijk om maar op het beslissende moment was Kelly de sterkste van de twee. Kelly: “Het ging niet super lekker, Tactisch was het wel goed, maar veel fouten, ik weet niet waar het aan lag. Dit was echt knokken!”

In 2012 in Londen had ze in de halve finale ook al een flink gevecht met Safonova in de halve finale, met een 2-0 achterstand in games en 2 matchpoints tegen. Maar de statistieken spraken in haar voordeel met acht uit negen.

“Nu ga ik er maar mee stoppen.” zegt ze lachend. “Nee, ik hou van dit spelletje, ik ben nog niet van plan om te stoppen. Ik denk dat dit de mooiste is, als je ziet wat voor periode we hebben gehad, met anderhalf jaar geen wedstrijden.  En  de zwaarste, want iedereen richt zich op mij met hun spel.”

Bekijk hier het interview na afloop bij de NOS en beluister een audio-interview.