Op 11 september is in Hilversum een kwalificatietoernooi voor de Europese Kampioenschappen Senioren. Na het stoppen van Ewout Oostwouder en Rajko Gommers als International is het herenteam drastisch verjongd. Nu het team zich in het kwalificatietoernooi geplaatst heeft voor het hoofdtoernooi gaan we dit voortzetten. We kijken, naast Laurens Tromer, naar de huidige (internationale) Onder 19 groep voor de teamsamenstelling.

Laurens Tromer heeft zich via de Senioren Puntenlijst gekwalificeerd. Daarnaast zijn ook Kas van Oost en Gabrielius Camara inmiddels geselecteerd voor het Nederlandse herenteam voor de Europese Kampioenschappen.

We gaan met een viermansteam naar het EK. Voor de vierde positie zal in Hilversum een kwalificatietoernooi gespeeld worden. Voor dit toernooi zijn de vijf hoogst geklasseerde (internationaal) Onder 19 spelers op de ELO-ranglijst uitgenodigd: Barry Berben, Lode Hulshof, Tim Gras, Floris Zur Muhren en Milo de Boer. De nummer één zal zich plaatsen voor het herenteam voor het EK. De nummer twee zal eerste reserve zijn voor het toernooi.

De damesselectie voor het EK wordt later bekendgemaakt. Zij spelen geen kwalificatietoernooi, bondscoach Marcel Kraa stelt de selectie samen.

De mannen die EK-kwalificatie veiligstelden