Het (internationale) tafeltennisseizoen komt weer op gang en ook de Nederlandse internationals komen weer in actie op ITTF-toernooien. De afgelopen dagen namen Laurens Tromer, Ewout Oostwouder, Kim Vermaas, Britt Eerland en Li Jie deel aan de ITTF World Tour Czech Open.

Heren
Om het hoofdtoernooi (de ronde met de laatste 32 teams) te bereiken, moesten alle Nederlandse deelnemers voorrondes spelen. Ewout Oostwouder verloor direct in de eerste voorronde van de Slowaakse Samuel Kaluzny met 3-4 (ITTF 923). Laurens Tromer won van Peto Zsolst (ITTF 424) en ging op dag 2 van het toernooi ten onder met 4-0 tegen de sterke Duitser Ricardo Walther (ITTF 45).

Dames
De dames hadden alle drie een bye in de eerste voorronde. Kim Vermaas en Britt Eerland overleefden beiden de tweede voorronde, maar sneuvelden hierna in hun volgende kwalificatieduels. Britt verloor met 2-4 van de Duitse Yuan Wan (ITTF 173) en Kim Vermaas verloor met 1-4 van Sabine Winter (ITTF 64).

Li Jie in hoofdtoernooi
Na een bye en drie winstpartijen plaatste Li Jie zich in de voorronde als enige Nederlandse voor het hoofdtoernooi. Daarin trof ze de Japanse Hashimoto (WR 27) en zij was Li Jie met 4-2 de baas. In het dubbelspel won Li Jie samen met haar partner Li Quan de eerste wedstrijd. Vrijdag werd het duo uitgeschakeld in de kwartfinale.