Li Jie heeft zich maandag op spectaculaire wijze geplaatst voor de kwartfinale van de European Games 2019. Ze won na een thriller van de Portugese Shao Jieni. met 4-3

Jie, die zondag het toernooi begon met winst in de derde ronde, had het maandag zwaar. Haar Portugese tegenstander, de nummer 82 van de wereld, begon namelijk erg sterk aan de wedstrijd. Ze won de eerste twee games weliswaar beide nipt (9-11 en 9-11) maar kwam hierdoor natuurlijk wel op een 0-2 voorsprong.

Aan de bak
Dit betekende dat Jie aan de bak moest en gelukkig bleef ze geconcentreerd spelen. Ze kwam terug tot 1-2 via 11-6 winst in de derde game en kwam hierna terug tot 2-2. De Portugese pakte hierna wederom de voorsprong, maar hierna kwam Li Jie nogmaals terug in de wedstrijd. De Nederlandse topper zette de stand op 3-3 door winst in de zesde game. Hierna won ze de beslissende game met 11-7. “Het was een mooie en goede wedstrijd van Jie, die ze gelukkig uiteindelijk heeft gewonnen”, zei de blije damesbondscoach Li Jiao, die zelf het toernooi nog won in 2015.

Jie speelt dinsdag de kwartfinale tegen de winnares van de wedstrijd Han/Polcanova.