Li Jie heeft zich zondag geplaatst voor de achtste finales van de European Games 2019. Britt Eerland werd uitgeschakeld in de derde ronde.

Li Jie en Britt Eerland hadden een bye in de tweede ronde en kwamen dus zondagmiddag voor het eerst in actie op de European Games 2019. In het singletoernooi moest Li Jie (ITTF 32)  het opnemen tegen de Franse Stephanie Loeuillette (ITTF 83). Britt Eerland (ITTF 39) speelde tegen Ganna Gaponova (ITTF 69).

Li Jie speelde erg goed en gaf de Française weinig kans om te stunten. De eerste game was spannend, maar hierna nam Jie steeds meer afstand van haar tegenstander. De cijfers 12-10, 11-8, 11-8 en 11-2 spraken voor zich. Jie is op de European Games als zevende geplaatst en vervolgt maandag het toernooi in de achtste finales van het toernooi.

Britt Eerland
De andere Nederlands in de derde ronde Britt Eerland begon goed aan de wedstrijd tegen Ganna Gaponova. Ze nam tegen de Oekraïense een 1-0 voorsprong, maar moest helaas hierna haar meerdere erkennen in de nummer 68 van de wereld. In de tweede en derde game maakte Eerland weinig punten en ook in de vierde en vijfde game kon ze de wedstrijd helaas niet kantelen. Ze verloor met 1-4, anders dan de stand in het plaatje hieronder weergeeft, die dus niet helemaal correct is.