Het WK 2019 tafeltennis in Budapest zit er ook voor de laatste Nederlandse deelnemer op. Li Jie verloor woensdagavond de achtste finale van de damesdubbel met haar Poolse partner Li Qian en is uitgeschakeld.

Li Jie en Li Qian namen het in Budepast op tegen de Chineese speelsters Meng Chen (ITTF nummer 3) en Yuling Zhu (ITTF nummer 2). Het Nederlands-Poolse duo stond voor de loodzware opdracht om de laatste 8 van het WK te bereiken tegen de nummer 2 en 3 van de wereld, maar de missie was niet kansloos. Jie en Qian startten erg goed aan de achtste finale en wonnen de eerste game met 8-11. Na een vlugge tweede game die met 11-2 verloren ging, wonnen Jie en Qian vervolgens de derde game met 7-11.

Uitgeschakeld
De goede start gaven Qian en Jie, die al tijden samenspelen, hoop op een stuntje tegen de ijzersterke Chinezen, maar de nummer twee en drie van de wereld raakten hierna op stoom. Chen en Zhu wonnen de drie daaropvolgende games en verloren in totaal slechts elf punten, de gamestanden waren 11-4, 11-3 en 11-4 in het voordeel van de Chinezen. Door de uitschakeling zit het toernooi erop voor Li Jie. Dinsdagavond bemachtigde de Hongaarse Dora Madarasz ten koste van de Nederlandse een plek bij de laatste 32 van het WK 2019 in Budapest.

Het toernooi gaat dus verder zonder Nederlanders. Alle actuele informatie over het toernooi is te vinden op de site van het WK 2019.