Het is Li Jie vrijdag niet gelukt om de groepsfase van de Women’s World Cup te overleven. In China verloor ze van Matilda Ekholm en Kim Song 1.

Tegen de Noord-Koreaanse Kim Song 1 (ITTF 64) verloor Jie met 1-4. De Nederlandse kwam na een 0-1 achterstand terug tot 1-1, maar hierna pakte de Koreaanse weer een voorsprong, die ze niet meer weggaf.

Matilda Ekholm was met 2-4 te sterk voor Li Jie. Tegen de Zweedse nummer 29 van de wereld begon Ji Lie er goed met winst van de eerste game, maar hierna nam Ekholm de wedstrijd over. Li Jie kwam na een 1-3 achterstand nog terug tot 2-3, maar hierna besliste Ekholm het duel in haar voordeel.

Door de twee nederlagen is de Nederlandse uitgeschakeld. Li Jie was erg teleurgesteld over de uitschakeling: “Ik wilde heel graag goed presteren en baal enorm dat ik niet zo goed heb gespeeld, ben er echt kapot van. Misschien heb ik te veel energie verspeeld op het EK vorige week. Dat toernooi wilde erg graag winnen. Helaas lukte dit niet, het was een grote teleurstelling maar ik hoopte op de World Cup de goede vorm terug te vinden. Het toernooi wordt in mijn eigen stad gespeeld, ik wilde graag goed spelen maar helaas kwam het er niet uit dit toernooi. ”