De TeamNL dames krijgen versterking. Li Jiao, die op clubniveau nog altijd actief is, stelt zich beschikbaar voor het team, dat daarmee meer tactische mogelijkheden krijgt.

Op de inschrijflijst voor het ITTF Swedish Open staat een bijzondere naam: Li Jiao zal daar meedoen aan het dubbeltoernooi.

De deelname staat in het licht van de kwalificatie van het damesteam voor de Olympische Spelen van Tokyo van volgend jaar. Door Jiao als vierde speler aan het team toe te voegen, zijn de tactische mogelijkheden van het team groter dan met drie spelers.

Jiao is op verschillende manieren inzetbaar: Als reserve, zoals ze in 2018 ook inviel toen Li Jie geblesseerd moest afhaken op het WK voor teams. Daarnaast is ze inzetbaar in het dubbel, dat de eerste wedstrijd vormt van het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van januari 2020 in Portugal. Op het Swedish Open zal ze dubbelen met Britt Eerland en op de German Open is ze ingeschreven met Li Jie.

Li Jiao als speelster op het WK in Zweden in 2018

En tenslotte kan Jiao spelen op één van de teamposities, waardoor kan worden afgeweken van de voorspelbare opstelling van de dames, die nu vrijwel altijd bestaat uit Li Jie op 1, Britt Eerland op 2 en Kim Vermaas op 3. Bijvoorbeeld tegen een team met verdedigers is de inzet van een sterke aanvaller als Jiao een extra optie.

Volg de Swedish Open hier.