In München is donderdagavond de loting voor de voorrondes van het EK gehouden. TeamNLTafeltennis is met vier dames vertegenwoordigd op het multisport evenement.

Emine Ernst

Shuohan Men, Emine Ernst en Sanne de Hoop komen bij de voorrondes van het dames enkel uit in poules van drie. De winnaar van de poule gaat naar het hoofdtoernooi (laatste 64). De nummer twee uit de poule speelt een tussenronde tegen een andere nummer twee om zich eveneens voor de laatste 64 te plaatsen. Britt Eerland is op grond van haar plaatsing direct toegelaten tot het hoofdtoernooi. Hiervan vindt de loting plaats op dinsdagavond, na afloop van de voorrondes. Het dames enkel kwalificatietoernooi start zondag, het hoofdtoernooi woensdag.

 

Sanne de Hoop

De Nederlandse dames komen daarnaast ook uit in het dames dubbel en mixed dubbel. Shuohan Men en Emine Ernst vormen samen een koppel. Zij spelen tegen Malobabic/Barteyko CRO/UKR. Sanne de Hoop speelt samen met de Sloveense Sara Tokic tegen het Poolse duo Partyka/Bajor. Beide teams komen zaterdagmiddag in actie.

 

Shuohan Men

 

 

In het mixed dubbel komt Britt Eerland uit met de Fin Benedek Olah. Zij hebben de eerste voorronde een bye. Shuohan Men speelt met de Zwitser Loic Stoll tegen het Oekraïnse duo Pryshchepa/Bilenka. Ook het mixed dubbel start zaterdag.

 

De volledige loting is hier te zien.
Livestream (tafel 1 t/m 4)

Britt Eerland (foto Orange Pictures, NOC*NSF)