De meisjes junioren hebben zich dinsdag helaas niet geplaatst voor de laatste 8 op het teamtoernooi van de EJK. De meiden verloren helaas met 3-0 van Roemenië. Ook de andere Nederlandse teams kwamen in actie.

Litouwen werd met 3-2 verslagen na 1-2 achterstand. Emine Ernst won twee duels en ook Karlijn van Lierop had met één zege een belangrijk aandeel in het behalen van dit mooie resultaat. Het was een goede en mooie teamoverwinning tegen een op papier sterkere tegenstander.

Helaas was Oranje niet opgewassen tegen deze sterke tegenstander: Roemenië was met 3-0 te sterk. Hierdoor liepen de goed spelende meiden helaas de kwartfinale mis.

Jongens kadetten
De jongens kadetten verloren met 3-2 van Kroatië. Milo de Boer en Gabrieulius Camara wonnen hun dubbelwedstrijd en Camara won één singlewedstrijd. De overige potjes gingen helaas verloren. Later op de dag wonnen de jongens wel met 3-0 met Griekenland, een zege die fraai in de wacht werd gesleept door Gabrielius Camara en Milo de Boer. Coach Titus Damsa: “We verloren de promotiewedstrijd in een thriller van meer dan 3 uur. We kwamen met 0-2 achter, terwijl we kansen hebben laten liggen, maar vochten ons helemaal terug door een sterke dubbel en een overwinning van Camara. Hierna verloor Milo de Boer helaas. Het is een zeer zure nederlaag, maar ze hebben gestreden als leeuwen. In de middag hebben we ons in de strijd om plaats 17 goed hersteld met een 3-0 overwinning op Griekenland.”

Meisjes kadetten
De meisjes kadetten wisten Oostenrijk met 3-1 te verslaan. Anna Peters was in vorm en won haar beide wedstrijden en ook in het dubbelspel was ze succesvol. Samen met Fleur Hoogeveen zorgde ze voor de derde overwinning in dit onderlinge treffen.

Jongens junioren
De jongens junioren wonnen deze dinsdag met 3-1 van Luxemburg. Twee wedstrijden werden gewonnen door Lode Hulshof en Floris Zur Muhlen won ook éénmaal. In de avond werd Litouwen met 3-0 verslagen met ook een herboren Barry Berben.

Alle uitslagen zijn hier te bekijken