Het Para Polen Open is een ‘Factor 20’-toernooi, een toernooi van de op één na hoogste categorie. Later dit jaar is de Dutch Open in Stadskanaal, een vergelijkbaar toernooi dus, dat meetelt voor kwalificatie voor de Paralympics in Tokyo.

Bas Hergelink

Bas Hergelink (Heren Klasse 10) won zijn eerste wedstrijd met 3-0 van Gilles de La Bourdonnaye uit Frankrijk. In de tweede poule wedstrijd trad Hergelink aan tegen Kim Daybell uit Engeland. De Engelsman had zichtbaar moeite met de tempowisselingen en kon de eigen aanval niet goed in stelling brengen. Hergelink won zonder set verlies (3-0). In de laatste poule wedstrijd waren de verschillen miniem. Uiteindelijk won Hergelink in de 5e set met 11-9 van Igor Mistzal uit Polen en nam hiermee revanche op de verloren partij op het WK eerder dit jaar.Bas Hergelink

Halve finale: Bas Hergelink neemt het op tegen Ivan Karabec uit Tsjechië. In de rally was Hergelink zeker niet de mindere. Echter bij de service ontvangst had Hergelink moeite om de eerste bal met voldoende kwaliteit te retourneren. Karabec zette Hergelink onder druk en won met  3-1, waardoor Hergelink genoegen moest nemen met de bronzen medaille.

Gerald van Grunsven

Gerald van Grunsven (Heren klasse 5 rolstoel) begon het toernooi met een 3-0 overwinning op M. Hung uit Thailand. In de tweede poule wedstrijd kon Van Grunsven het niet bolwerken tegen Mitar Palikuca uit Servië (0-3).
In de derde poulewedstrijd trad Van Grunsven aan tegen Daniel Staszak uit Polen. Hij controleerde de wedstrijd en won relatief eenvoudig met 3-0.Gerald van Grunsven

In de 8e finale kwam Gerald van Grunsven goed uit de startblokken en nam een 2-0 voorsprong. In de 3e set kreeg Van Grunsven kansen om de halve finale veilig te stellen, maar verloor alsnog de 3e set van Milan Zelen uit Servië. In de 4e set werd het nog even spannend toen de Serviër nog terug kwam tot 6-5. Echter de winst ging met 11-8 naar Van Grunsven. In de halve finale was de Ali Ozturk uit Turkije een maatje te groot en won met 3-0. Van Grunsven pakte de bronzen medaille.

Sem Roelofs

Sem RoelofsSem Roelofs bereikte eveneens de 8e finale door o.a. winst op Ing-min Shih uit Thailand (3-0). Roelofs speelde in de 8e finale een zeer verdienstelijke partij tegen Ali Ozturk uit Turkije en wist een vijfde set af te dwingen. Daar hield het ook mee op, Ali Ozturk won en voor Sem Roelofs was de  kwartfinale het eindstation.

(Foto’s: archief NTTB)