Vanmiddag stonden er nog twee wedstrijden voor Nederland op het programma bij de Europese Kampioenschappen U21 in Cluj (Roemenië). De Limburgse Kas van Oost, die in Duitsland competitie speelt, was nog in de race bij het enkel- en dubbelspel.

Enkelspel
Om kans te maken op de volgende ronde (laatste 16) moest Kas met minimaal 4-2 winnen van de Roemeen Movileanu. Een hele grote uitdaging want deze Roemeen behaalde maar liefst vier medailles bij de Europese Jeugdkampioenschappen afgelopen zomer. Ondanks dat deze wedstrijd met 4-0 werd verloren, heeft Kas laten zien dat hij dichtbij de Europese top zit. Door uiteindelijk een derde plaats in deze poule (stage 2), eindigde Kas bij de laatste 24 dit toernooi. Een prestatie om trots op te zijn.

Dubbelspel
In de knock-out fase stonden Kas en zijn Sloveense partner Aljaz Godec in de 1/8 finale tegenover Oyebode en Rossi uit Italië. Tegen deze goed op elkaar ingespeelde Italianen kwamen ze er niet aan te pas. Met een 3-0 verlies was de laatste 16 het eindstation op dit EK.

Coach Rick Pouwels: “Ik ben enorm tevreden over de ontwikkeling van Kas de laatste maanden. We worden steeds stabieler en zijn in staat om in korte tijd zaken aan te passen en belangrijke sleutelpunten te verzilveren. Dit heeft zeker ook te maken met het opdoen van ervaring. We hebben veel internationaal gespeeld het afgelopen half jaar en dat betaalde zich bij de WTT Youth Contender toernooien in Slovenië en Kroatië al uit en nu opnieuw. Wij zijn klaar voor volgende stappen”.

Emine Ernst (links) en Karlijn van Lierop in het dubbelspel

Dames
Terugkijkend op het toernooi geeft Emine Ernst aan dat er voor haar gevoel meer in had gezeten. Ondanks dat ze alles heeft gegeven haalde ze niet het niveau waar ze op gehoopt had. Karlijn van Lierop zegt redelijk tevreden te zijn. Het niveau was erg hoog, maar de vooraf gestelde persoonlijke doelen zijn wel behaald. “Uiteraard is er nog wel veel werk aan de winkel”, sluit Karlijn af.

Ter aanvulling zegt Boris de Vries (coach van de dames): “In de wedstrijden was er kans op meer en zelfs op winst. Die kansen hebben wij niet gepakt, dus qua resultaat had er meer in gezeten. Vooraf hebben de dames bepaalde afspraken/doelstellingen gemaakt. Die hebben zij goed uitgevoerd en daarnaast hebben ze zich volledig gegeven. Daar ben ik als coach dus heel tevreden over, al willen sporters (en ook coaches) natuurlijk altijd winnen”.