Het is de Nederlandse deelnemers aan de ITTF Hungarian Open deze week niet gelukt om mee te strijden om de prijzen. Li Jie, Nederlands hoogst geklasseerde speelster, sneuvelde vrijdag in de achtste finales van het toernooi. De overige deelnemers, Britt Eerland, Laurens Tromer en Ewout Oostwouder, waren eerder deze week al uitgeschakeld.

Li Jie begon haar toernooi donderdag nog erg goed met een knappe 4-3 zege op de Chinese Yidi Wang, maar vrijdag verloor Li Jie van de zeer sterke Chen Xingtong met 0-4. de nummer 13 van de ITTF wereldranglijst. Hierdoor liep de Nederlandse de kwartfinales van later op de dag mis. Li Jie hoefde in tegenstelling tot haar landgenotes donderdag pas aan te treden in Hongarije.

Britt Eerland, Ewout Oostwouder en Laurens Tromer kwamen eerder in actie in het enkelspel en sneuvelden in de kwalificatieronde. Eerland wist in het toernooi wel in die ronde knap te winnen van Valeria Shcherbatykh.

Blessure Laurens Tromer
In de mixed dubbel overleefden Laurens Tromer en Britt Eerland de eerste kwalificatieronde, maar in de tweede kwalificatieronde moest het Nederlandse duo helaas opgeven. Dit had alles te maken met een voetblessure van Laurens Tromer, die helaas niet in staat bleek om hun wedstrijd tegen een Spaans duo af te maken, waardoor de twee werden uitgeschakeld. Alle actuele informatie, uitslagen en het resterende programma is te vinden op de site van de ITTF.