De Nederlandse dames hebben dinsdagavond een belangrijke stap gezet richting de volgende ronde van het EK 2019. In en tegen Italië won Oranje het groepsduel van het gastland met duidelijke cijfers: 0-3.

Net als de mannen wisten de Nederlandse dames ook hun derde interland te winnen in deze eerste ronde van het EK 2019 voor teams. Li Jie, Kim Vermaas en Britt Eerland versloegen in de groepsfase eerder in Zwolle tegenstander Italië met 3-2, waren vervolgens Kroatië met 2-3 de baas en hadden dinsdagavond in Italië geen medelijden met die tegenstander.

Britt Eerland zette de toon namens Nederland met een 1-3 zege tegen Giorgia Piccolin (ITTF 86). Vervolgens rekende Li Jie vakkundig af met Chiara Colantoni (ITTF 167). De international met de hoogste ranking van het Nederlandse team (ITTF 16) won met 0-3 van de Italiaanse. Hierna kon Kim Vermaas de wedstrijd al direct in het slot gooien en de speelster van Scylla kreeg dit voor elkaar. De Schiedamse versloeg Veronica Mosconi (ITTF 338) met 1-3 en hierna zat de wedstrijd er dus al op.

Ook na drie duels zijn de Nederlandse dames dus nog ongeslagen in de poule. De overwinning op Italië was een mooie afsluiting van een toch al goede dag voor het Nederlandse tafeltennis. Eerder op de dag wonnen de Nederlandse mannen namelijk met 0-3 van Montenegro. De Nederlandse mannen spelen in november in de poulefase hun laatste duel thuis tegen Estland, de Nederlandse vrouwen spelen in de groepsfase nog een thuisduel tegen Kroatië.