De Nederlanse heren van TeamNL hebben zich zondag geplaatst voor het EK voor teams 2019. Oranje versloeg Zwitserland met 3-0 en deze zege was genoeg om kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in Nantes veilig te stellen!

Rajko Gommers, Ewout Oostwouder en Laurens Tromer wonnen zondagochtend alle drie hun wedstrijd. Het team van Danny Heister moest in een poule met Denemarken en Zwitserland in de tweede ronde van het EK minimaal één van deze twee landen voorblijven om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Dat lukte dus. Zaterdag was gastland Denemarken met 3-0 te sterk voor Oranje, maar tegen Zwitserland was Oranje zondag duidelijk de baas.

Ewout Oostwouder begon met winst op Lars Posch, Laurens Tromer versloeg Lionel Weber en Rajko Gommers rekende af met Dorian Girod. Danny Heister was blij met het resultaat: “De jongens hebben goed gespeeld, ik ben blij met dit resultaat en tevreden over de instelling van mijn spelers.”

Eerder plaatsten de dames van TeamNL zich ook al voor het toernooi, dat in september 2019 gespeeld wordt. We zien beide teams dus gelukkig terug in Frankrijk!