De Nederlandse ploeg heeft dinsdagavond zeer overtuigend de tweede ronde van het EK 2019 bereikt. In de volgepakte hal van TTV Shot in Wageningen won het team van Danny Heister knap met 3-0 van Estland, waardoor de ploeg zeker is van de eerste plek in de poule met verder Montenegro.

Ewout Oostwouder zette de toon voor Nederland in het korte openingsduel. De huidige Nederlands kampioen was veel en veel te sterk voor Maksim Vuhka, de nummer 1104 op de ITTF-wereldranglijst. De Est had geen antwoord op het hoge tempo en de effectballen van Oostwouder, die met 3-0 won en zijn opponent maar negen punten gunde (11-1, 11-6, 11-2).
Laurens Tromer had het hierna aan het begin moeilijker tegen Aleksandr Smirnov. De speler/coach van Estland begon zeer sterk en pakte verdiend de eerste game (7-11), maar hierna groeide Tromer langzaam in de wedstrijd. Na een gelijkopgaande game, die Tromer met 12-10 won, nam de rechtshandige speler uit Schiedam de wedstrijd helemaal over en won hij de daaropvolgende games met 11-7 en 11-6, waardoor hij Nederland op een 2-0 voorsprong zette.

Tweede ronde
Rajko Gommers restte de taak om het duel te beslissen namens Nederland. In de volgepakte hal moest hij het opnemen tegen Aleksandr Lušin. Laatstgenoemde speelde zeer defensief en met deze tactiek redde hij het niet tegen Gommers, die veel hoge ballen wist af te smashen. De Brabander van het Belgische Sokah Hoboken won alle games met uitslagen van 11-7, 11-9 en 11-6. Hierdoor gaat Oranje door naar de tweede ronde van het EK 2019. Het team van Danny Heister moet in die fase in 2019 winnen van de nummers 3 van de A-groepen om zich uiteindelijk te plaatsen voor de derde fase van het toernooi, de eindronde in het Franse Nantes die gespeeld wordt in september 2019.

Nederland-Estland 3-0.