Het Nederlands damesteam is, net als het herenteam, nog in de race voor het EK Teams dat van 10 tot 17 september in Malmö (Zweden) gespeeld gaat worden. Op donderdag 23 maart spelen zij tegen Slowakije, bij tafeltennisvereniging Shot in Wageningen.

Eerste ronde
Het damesteam strijdt in een poule, samen met Frankrijk en Slowakije, voor deelname aan de eindronde van het EK Teams. In de uitwedstrijd tegen Slowakije verloor Nederland met 3-1. De beide wedstrijden tegen Frankrijk resulteerden in 3-1 winst voor de Fransen. Dat betekent dat Nederland met 3-0 of 3-1 (met beter game gemiddelde) moet winnen van Slowakije om 2e te worden in de poule, met directe
plaatsing voor de eindronde als gevolg. Bij elke andere uitslag eindigt Nederland als 3e en spelen zij, samen met de heren, van 5-7 mei in Kroatië in de 2e ronde in een poule, waarbij de nummer 1 en 2 zich voor de eindronde plaatse. Lees hier meer over de procedure.

Interland in Wageningen
De interlandwedstrijd start om 19.00 uur. De selectie voor deze wedstrijd bestaat uit Shuohan Men, Emine Ernst, Tanja Helle en Sanne de Hoop. De toegang is gratis en wij hopen op veel support voor onze dames! Mocht je er onverhoopt niet bij kunnen zijn, dan is de wedstrijd ook via tafeltennis.tv te volgen.