De interlandwedstrijd op zondagavond 29 januari ging in en tegen Frankrijk met 3-1 verloren. Shuohan Men bracht in de tweede wedstrijd het enige punt voor Nederland op het scorebord.

Dubbel interland
Ondanks het verlies beleefden onze TeamNL dames een enerverende interland. Tegelijk met het Franse damesteam speelde het herenteam een interland tegen Engeland. Met ruim 1500 enthousiaste en luidruchtige toeschouwers hebben de Fransen in een prachtige ambiance in Montpellier een mooi event neergezet. Zo werden voor aanvang van de wedstrijd de teams voorgesteld middels een opkomst met muziek en een lichtshow. “Het was erg professioneel en heel leuk om mee te maken”, sprak Emine Ernst na afloop. Over de wedstrijd zelf was Emine ook te spreken. Alhoewel Prithika Pavade (WR88) duidelijk te sterk was voor zowel Tanja Helle (WR338) en Shuohan Men (WR155), konden de dames het niveau in de andere twee wedstrijden goed aan.

Tanja Helle feliciteert Prithika Pavade

Nadat Tanja de openingswedstrijd tegen Pavade met 3-1 verloor, noteerde Shuohan een overtuigende 3-0 overwinning op Pauline Chasselin (WR139). Bij een 1-1 tussenstand ontstond een spannende strijd tussen Emine (WR512) en Camille Lutz (WR128). Na winst in de eerste game (6-11) trok de Française met 11-4 de stand gelijk. Emine kreeg op de belangrijke momenten haar serviceontvangst niet goed onder controle en moest ook aardig wat ‘geluksballen’ van haar tegenstander incasseren. Uiteindelijk gingen game drie en vier met minimaal verschil (14-12 en 15-13) naar Lutz. Shuohan moest daarna de winst aan een goed spelende Pavade laten waardoor er een 3-1 eindstand werd genoteerd.

Emine Ernst en coach Marcel Kraa


Returnwedstrijd
Emine kijkt terug op een goede teamwedstrijd: “We hebben onszelf zeker laten zien en kijken erg uit naar de returnwedstrijd aanstaande woensdag. We hopen er thuis nog iets meer uit te kunnen halen.” Naar verwachting komt Frankrijk met drie speelsters en zal de kopvrouw Jia Nan Yuan (WR18) er wederom niet bij zijn, maar dat zal woensdag pas duidelijk worden. Het Nederlandse team reist vandaag terug en zal dinsdagavond weer bij elkaar komen om zich gezamenlijk voor te bereiden op de thuiswedstrijd in Wageningen. Naast Shuohan Men, Emine Ernst, Tanja Helle en coach Marcel Kraa, zal ook Sanne de Hoop zich bij het team voegen.

De wedstrijd start woensdag 1 februari om 19:00 bij tafeltennisvereniging Shot in Wageningen. De dames hopen uiteraard op veel publiek en aanmoedigingen. Ook zal de wedstrijd live te volgen zijn via tafeltennis.tv

 

Shuohan Men pakt een punt voor TeamNL