Kelly van Zon en Frederique van Hoof hebben de finale bereikt van de landenwedstrijd. In de halve finale waren ze met 2-1 te sterk voor Rusland.

Bondscoach Lumen Dekker: “In het teamtoernooi viel alles op z’n plaats. Ook vandaag viel de opstelling weer in het voordeel uit van ons. Het dubbel ging gelijk op en we waren op beslissende momenten de meest gelukkige en het dubbeltje viel onze kant op. Safonova, die eerder de single finale verloor van Kelly, stond bij de Russen als eerste opgesteld voor het enkelspel. Bij ons moest Frederique het spits afbijten. Frederique speelde een fantastische partij maar was nog niet opgewassen tegen het gevarieerde spel van Safonova en verloor 3-1. Kelly kon het daarna souverein afmaken tegen Chebanika.”

Donderdag om 04:30 Nederlandse tijd start de finale tegen China. Een livestream zal beschikbaar zijn via NOS.nl en/of Paralympic.org. Dekker: “Morgen is China normaal een paar maatjes te groot. De Chinezen zijn nummer 1 en 2 in klasse 8 individueel van deze Spelen”. Klasse 8 is de klasse van Frederique en betekent een lichtere beperking dan de klasse 7 waarin Kelly van Zon uitkomt.