Hoofd Talentontwikkeling en Topsport Marcel Kraa heeft vandaag de selectie voor de eindronde van het EK Teams, van 10 tot en met 17 september 2023, in Malmö (Zweden), bekendgemaakt.

Het Herenteam zal bestaan uit Barry Berben, Kas van Oost en Gabrielius Camara. De coaching wordt wederom verzorgd door Boris de Vries. Gabrielius is geselecteerd op basis van de puntenlijst (Topsportstatuut). Barry Berben is er uiteraard als meervoudig Nederlands kampioen weer bij. Kas van Oost is geselecteerd op basis van zijn internationale prestaties. De heren komen uit tegen Slowakije en België. De poulewedstrijden worden gespeeld van zondag tot en met dinsdag. De beste twee teams gaan door naar de knock-out fase die start op donderdag.

Bij de dames zijn Emine Ernst, Tanja Helle en Shuohan Men geselecteerd. Shuohan is geselecteerd op basis van de puntenlijst. Emine en Tanja op basis van hun nationale en/of internationale prestaties. Marcel Kraa verzorgd de coaching. De dames komen in Zweden uit tegen de teams van Tsjechië en Slowakije. Het spelsysteem en de speeldagen zijn gelijk aan de heren.

Rick Pouwels zal dit EK teams als teammanager fungeren voor de Nederlandse delegatie.

Britt Eerland

Britt Eerland maakte dinsdag op haar website bekend weer gestart te zijn met de training. Ze wil zorgen in oktober weer wedstrijdfit te zijn om voor haar club TTC Eastside Berling te spelen. Het EK Teams komt dus te vroeg, maar als Britt weer op niveau is komt zij uiteraard weer in aanmerking voor selectie.

Informatie over het EK is te vinden op de eventwebsite en op de website van de ETTU.