De volgende spelers zullen deelnemen aan de EK Teams, fase 2, van 5 tot en met 7 mei in Osijek (Kroatië) 

Heren: Barry Berben, Kas van Oost en Laurens Tromer
Dames: Emine Ernst, Tanja Helle en Shuohan Men 

De beide Nationale Kampioenen (Ernst en Berben) zijn op basis van hun prestatie geselecteerd. De overige spelers zijn door bondscoach Marcel Kraa aangewezen. Bij de heren keert Laurens Tromer terug. Laurens heeft zich altijd beschikbaar gesteld, maar miste door blessures de interlands in 2021 en 2022. 

Laurens in actie bij de vorige European Games

 

Loting 

Afgelopen weekend vond de loting plaats. De heren zitten in een poule bij Oekraïne, Israël en Letland. Oekraïne is heel sterk, al is momenteel niet zeker wie er kunnen spelen. Maar Zhmudenko (WR57) en Prishchepa (WR 278) staan op de spelerslijst. Israël (zonder Tal Israeli) en Letland zijn in theorie te verslaan. De nummers 1 en 2 uit de poule gaan naar de eindronde.  

De dames zitten bij Engeland, Bulgarije en Israël. Dat is een moeilijke groep. Engeland heeft Tin Tin (WR134) en een aantal jonge speelsters met vreemde speltypes. Bulgarije heeft een sterk team met Trifonova (nam deel aan de laatste twee Olympische Spelen en Georgieva (eindigde bij het EK U21 van afgelopen week boven Emine Ernst en heeft al eens de kwartfinale EJK gespeeld. Israël is duidelijk minder. Ook hier gaan de nummers 1 en 2 uit de poule naar de eindronde.  

De teams op de derde plaats spelen een knock-out play-off voor twee plaatsen bij de dames en één plek voor de finaleronde bij de heren.  

De coaching wordt verzorgd door Boris de Vries en Marcel Kraa. Teammanager is Jan Simons. 

Speelschema
Het hele speelschema is in te zien via bovenstaande link.

Vrijdag 5 mei
09.30 NED – LAT (m)
12.30 NED – BUL (v)
16.30 NED – UKR (m)
19.30 NED – ENG (v)

Zaterdag 6 mei
09.30 NED – ISR (m)
12.30 NED – ISR (v)

Livestreams