Na de afmelding van Britt Eerland kwamen vandaag slechts twee dames in actie. Emine Ernst speelde haar eerste poulewedstrijd terwijl Shuohan haar tweede en laatste wedstrijd in de poule probeerde te winnen.

 

Emine Ernst in actie tegen Rachel Moret. Fotograaf: Manfred Schillings.

Kwalificatie enkelspel
De 18-jarige Emine Ernst stond 12:25 uur startklaar om de strijd aan te gaan met Rachel Moret uit Zwitserland. Na een 11-5 verlies in de eerste game bleef Emine consequent met druk spelen waardoor ze game 2 en 3 met respectievelijk 11-5 en 11-9 naar zich toetrok. De gelouterde Moret hield het hoofd koel en zorgde voor winst in game 4 zodat er een allesbeslissende game moest worden gespeeld. In deze 5e en laatste game trok Emine helaas aan het kortste eind en pakte Moret met 11-7 de winst. “Emine speelde een goede wedstrijd waarin zij prima spel heeft laten zien. Ze stond met overtuiging en lef te spelen, maar op een senioren EK zijn details en ervaring doorslaggevend”, aldus coach Marcel Kraa.

Shuohan Men kwam tegen de Belgische Margo Degraef niet in de problemen. Met 11-8, 11-6 en 11-9 won ze de wedstrijd en is daarmee poulewinnaar. Als winnaar van de poule heeft ze zich direct geplaatst bij de laatste 64 en speelt ze woensdag verder in het hoofdtoernooi. De loting hiervoor zal dinsdagavond na de laatste tussenronden worden verricht.

Concentratie bij Shuohan Men. Foto: ETTU_official.


Programma dinsdag 16 augustus
Zowel Sanne de Hoop als Emine Ernst spelen dinsdag 16 augustus om 9:35 uur hun laatste poulewedstrijd. Op tafel 7 neemt Sanne het op tegen de sterke Anna Wegrzyn die net als Sanne met 3-0 verloor van de Engelse Ho Tin-Tin.
Op tafel 8 treft Emine de Noorse Skattet die met 3-0 verloor van groepswinnaar Rachel Moret. Mochten de dames als nummer twee eindigen in de poule, dan spelen zij nog twee tussenronden om zich te kunnen plaatsen voor het hoofdtoernooi.