Tafeltennis is toegevoegd aan het programma van de gecombineerde Europese Kampioenschappen van 2022 in München. Tijdens de tweede editie van het multisportevenement zijn beachvolleybal, sportklimmen en kanosprint ook nieuw op het toernooi.

Atletiek, wielrennen, turnen, roeien en triatlon zijn de andere vijf sporten die op het programma staan in de Duitse stad. Het toernooi wordt gespeeld van 11 tot en met 21 augustus. In 2018 vond in Glasgow de eerste editie plaats, al werd de atletiek wel in Berlijn gehouden. Er kon ook gekeken worden naar atletiek, wielrennen, turnen, roeien en triatlon net als golf en zwemmen. Maar die laatste twee sporten worden nu niet gespeeld.

EK 2022
München viert met de organisatie van de EK’s van de 9 sporten de 50e verjaardag van de Olympische Spelen van 1972. Het Olympische Park zal het centrum zijn van het multi-event, dat 4.500 atleten uit 50 landen zal samenbrengen. Nederland eindigde destijds als vierde op de medaillespiegel met vijftien keer goud, vijftien keer zilver en dertien keer brons. Rusland stond bovenaan dankzij 31 gouden plakken, 19 keer zilver en 16 keer brons.