Laurens Tromer en Ewout Oostwouder spelen vanaf zaterdag de European Games 2019. De twee vertegenwoordigen in Wit-Rusland het Nederlandse mannentafeltennis. Coach Danny Heister hoopt dat de twee een goed toernooi spelen. 

Herencoach Danny Heister

Ewout Oostwouder en Laurens Tromer komen beiden uit in het single-toernooi en Tromer speelt ook in het mixed-toernooi met Britt Eerland. Herenbondscoach Danny Heister is met de mannen naar Minsk gereisd en zal daar in Wit-Rusland de mannen begeleiden op de tweede editie van de European Games. Heister en zijn ploeg kijken uit naar het grote toernooi. “Het is een enorm groot sportevenement en allereerst is het voor de jongens een hele gave en leerzame ervaring om aanwezig te zijn in Minsk.”

Hoogst haalbare
Het tafeltennistoernooi op de European Games barst van de goede spelers. De nummers 1 tot en met 3 plaatsen zich voor de Olympische Spelen in Tokio. Volgens Heister is het niet reëel dat Tromer (ITTF 160) en Oostwouder ( ITTF 133) een goede kans maken op die plekken. “De concurrentie is moordend, maar het is leerzaam om tegen de toppers in actie te komen. We gaan voor het hoogst haalbare en zien waar het schip strandt. Sowieso ben ik trots op de ontwikkeling die we als team (Rajko Gommers ontbreekt in Wit-Rusland), doormaken. We hebben ons dit tafeltennisseizoen geplaatst voor de eindronde van het EK voor teams in september en dat is een goede prestatie. Als team maken we progressie en we hopen op de European Games nog meer stappen te zetten.”

European Games
Vijf Nederlandse spelers komen in actie op het toernooi in Minsk. Daar zijn tickets te bemachtigen voor de Olympische Spelen 2020 in Tokio. Naast de mannen doen Kim Vermaas, Britt Eerland en Li Jie mee aan het vrouwentoernooi. Lees alles over het tafeltennistoernooi op de European Games.

Volg alle prestaties van TeamNL op de European Games!