Archieffoto Femke Cobben

Vijf spelers van TeamNL Paratafeltennis hopen zich net als de al geplaatste Kelly van Zon te verzekeren van een individuele plek op de Paralympische Spelen. Op dag 2 van het kwalificatietoernooi in Slovenië liepen de Nederlanders vrijdag helaas tegen nederlagen aan. Een ticket grijpen voor Tokio wordt moeilijk. 

De Nederlanders speelden een aantal goede wedstrijden, maar wisten zichzelf niet te belonen. Max van Amerongen moest tegen de Duitser Wagner. Hij kwam 2-0 achter, vocht zich terug tot 2-2 maar kon in de vijfde niet overtuigen. Hij verloor met 2-3. Gisteren verloor hij de eerste poulewedstrijd helaas ook.

Bart van der Zanden won spectaculair met 20-18 de eerst game tegen Rudenklau uit Duitsland. In de vierde set wist hij zich terug te vechten tot 2-2 in games. In de vijfde set bij 3-3 kantelde de wedstrijd en Rudenklau zegevierde met 11-5. Helaas verloor Bart gisteren ook zijn eerste poulewedstrijd.

Femke Cobben deed haar plicht en won van de Duitse Sommer, maar zij is afhankelijk van de resultaten in andere wedstrijden. Ze heeft alleen nog een theoretische kans om zich te plaatsen, na een eerdere nederlaag op donderdag.

Frederique van Hoof verloor erg nipt ook in de vijfde set met twee punten verschil. Frederique speelde bij vlagen erg goed maar kon op beslissende momenten niet doordrukken.

Gerald van Grunsven won gisteren, maar kon het niveau van de eerste dag niet vasthouden. Hij schoot tekort tegen de Belg Bart Brands en ging onderuit.

Livestream
Morgen gaat het toernooi verder. Er is geen publiek welkom bij de wedstrijden, maar de duels zijn te volgen via het officiële YouTube kanaal van NPC Slovenië. Bovendien blijft u via de kanalen van de NTTB ook op de hoogte van de ontwikkelingen van TeamNL Para-tafeltennis.

De wedstrijdschema’s zijn hier te bekijken en de uitslagen worden hier gepubliceerd.