Van 5 tot en met 9 april zullen in Sarajevo (Bosnië en Herzegovina) de Europese Kampioenschappen U21 (onder 21 jaar) gespeeld worden. Het is mooi dat wij dit jaar met vier Nederlandse sporters zijn vertegenwoordigd.

Deelnemers
Bij de dames zijn tweevoudig Nederlands kampioen Emine Ernst en Karlijn van Lierop door de ETTU uitgenodigd op basis van hun ranking en bij de heren Kas van Oost en Gabrielius Camara. Marcel Kraa (Hoofd Talentontwikkeling en Topsport) geeft aan dat deze toernooien goed zijn voor de verdere ontwikkeling van de sporters. Alle vier stoppen ze veel tijd en geld in hun sport en kan directe plaatsing voor dit mooie evenement als een beloning worden gezien voor deze investeringen.

Kas van Oost vorig jaar in actie bij EK U21

Verwachtingen
Kas van Oost wist vorig jaar bij de beste 24 te eindigen in het enkelspel. Wij vroegen coach Rick Pouwels naar de verwachtingen voor dit EK: “Vorig jaar inderdaad bij de beste 24, dat was een goed resultaat, maar bij dit soort evenementen ben je voor een groot deel afhankelijk van de loting. Ons doel is uiteraard weer om zover mogelijk te komen! We hebben genoeg uren in de benen in elk geval. Na het Nederlands Kampioenschap zijn we doorgereisd naar Berlijn voor een WTT Youth Contender toernooi én direct daaropvolgend hebben we het WTT Youth Contender toernooi in Wladyslawowo (Polen) gespeeld. Gisteravond zijn we teruggekomen in Nederland en vandaag vertrekken we naar Sarajevo.”

Toernooi
Onze spelers komen allemaal uit in zowel het enkelspel, dubbelspel en mixed dubbelspel. In het dubbel wordt direct een knock-out systeem gehanteerd. In het enkelspel starten de spelers in een poule van vier waarvan de beste twee zich plaatsen voor de volgende ronde. In deze tweede ronde (laatste 32) worden er nieuwe poules van vier gevormd. De nummers 1 en 2 van deze poules gaan door naar de laatste 16 en spelen verder in een knock-out systeem. De loting zal later vandaag plaatsvinden en bekend worden gemaakt, zie ETTU.org – Draws & Results.

Meer informatie over dit EK U21 is te vinden op de website van de ETTU. Tevens worden de wedstrijden op tafel 1 en 2 live uitgezonden via ETTU TV.