Op dag drie van de Europese kampioenschappen Para in Sheffield zijn nog vijf Nederlanders in de race voor de prijzen.

 

Dames
Frederique van Hoof speelt woensdagochtend nog haar laatste poulewedstrijd tegen de Spaanse Martinez. Beiden verloren hun wedstrijd van de uit Noorwegen afkomstige Dahlen. De wedstrijd voor een plaats in de kwartfinale is vanaf 12:00 uur live te volgen op tafel 7.

In damesklasse 2 waar Femke Cobben uitkomt, wordt een poule van vijf gespeeld. Femke heeft reeds twee wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd tegen Prvulovic (WR 7) ging met 11-9 in de 5e game nipt verloren. Ook de Italiaanse Rossi was te sterk. Vandaag komt Femke om 13:30 uur op tafel 5 in actie tegen I. Lafaye uit Frankrijk. Donderdag 7 september speelt ze haar laatste poulewedstrijd.

Kelly van Zon gaf geen game prijs in haar poulewedstrijden tegen de Bulgaarse Marcehva en Korneliussen uit Noorwegen. In haar klasse 7 wordt nu verder gespeeld om de medailles. In de halve finale ontmoet Kelly de Engelse Bly Twomey. In de andere halve finale staat de Turkse Korkut die vorig jaar de WK finale won ten koste van Kelly. De halve finale start om 19:00 uur op tafel 6.

 

Heren
Net als Femke Cobben kom ook Roy van der Burg om 13:30 uur in actie. Hij wist het hoofdtoernooi te bereiken middels een tweede plaats in de poule en neemt het op tegen Richard Csejtey uit Slowakije voor een plaats bij de laatste 16.

Foto: Mathilde Dusol

Jean-Paul Montanus kwam zijn poule probleemloos door, hij wist twee keer met 3-0 te winnen van respectievelijke een Deen en een Noor. Hierdoor heeft hij zich direct geplaatst voor de kwartfinale. De kwartfinale wordt vandaag om 17:30 gespeeld tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Bishop (ENG) en Jambor (SVK).

Voor Yannick Paredis, Gerald van Grunsven en Sem Roelofs is het toernooi ten einde. Zij eindigden allen op de 3e plaats in hun poule wat geen recht gaf om verder te spelen in het hoofdtoernooi. Zij nemen wel een mooie ervaring en leerpunten mee naar huis.

 

Programma woensdag 6 september

Tijd Tafel Wedstrijd
12:00 7 Frederique van Hoof – Olaia Martinez
13:30 5 Femke Cobben – Isabella Lafaye
13:30 7 Roy van der Burg – Richard Csejtey
17:30 11 Jean-Paul Montanus – nnb
19:00 6 Kelly van Zon – Bly Twomey (1/2 FINALE)
19:45 6 of 7 Frederique van Hoof bij winst om 12:00 uur

Alle wedstrijden zijn te volgen via livestream.