In de kwartfinales van de European Games moesten de dames van TeamNL tafeltennis vandaag aantreden tegen het sterke Duitsland.

Blij na de winst in de derde game

Britt Eerland en Kim Vermaas begonnen met de dubbel tegen Petrissa Solja en Nina Mittelham. In de eerste game wisten de dames een voorsprong te nemen en te behouden tot 7-5, maar moesten ze daarna toch met 11-9 het onderspit delven. In de tweede game kregen onze dames geen echte kansen: 11-7.

In de derde game wist Nederland een 10-8 achterstand om te buigen in 10-12 winst, waarmee toch nog een kans op winst in de wedstrijd werd bewerkstelligd.

De vierde game ging vervolgens gelijk op tot 5-5, maar daarna was het gedaan en liepen de Duitse dames uit tot 11-5.

De tweede wedstrijd ging tussen Li Jie en Han Ying. Een herhaling van de kwartfinale in de dames single en ook nu ging de winst naar de Duitse (ie uiteindelijk zilver wist te halen in het enkelspel). Coach Li Jiao: “Jie gaf alles wat ze kon, maar dat was helaas onvoldoende.”

De derde wedstrijd ging tussen Britt Eerland en Petrissa Solja. De Duitse is hoger geplaatst op de WorldRanking dan Britt (26), maar dat bleek niet in de wedstrijd. De eerste game ging nog wel met 7-11 naar de Duitse, maar daarna was het 3x Eerland: 11-9, 11-5, 11-9.

Met een tussenstand van 2-1 moest Kim Vermaas vervolgens aantreden tegen Han Ying. Een zware tegenstander dus en een maatje te groot. Li Jiao: “Kim speelde goed, maar heeft hiervoor nog onvoldoende ervaring: ze was niet vast genoeg. Iedereen heeft goed gevochten, maar we weten dat de Duitse dames heel sterk zijn.”

Daarmee zit het toernooi er voor Nederland helaas op. Het volgende grote event is het EK Teams in september in Nantes (FRA).

Statistieken

Lees hieronder alle berichten

Dames TeamNL naar kwartfinale op European Games

Thuisland tegenstander dames TeamNL

Li Jie verliest kwartfinale op European Games

Li Jie verliest kwartfinale op European Games

Li Jie kwartfinalist op European Games

Li Jie naar achtste finales, Eerland uitgeschakeld

European Games: goed spel Nederlandse mannen