De coronapandemie heeft helaas ook in 2021 impact op de (internationale) tafeltenniskalender. Wat betekent dit voor de kalender van tafeltennis TeamNL?

Olympische Spelen
Britt Eerland is nog altijd in de race voor een ticket voor de Olympische Spelen in het Japanse Tokio. Het individuele kwalificatietoernooi staat van 21 tot en met 25 april in het Portugese Lissabon op het programma. Het toernooi zou oorspronkelijk plaatsvinden in de Russische hoofdstad Moskou, maar dat land ziet af van de organisatie van het toernooi waar tafeltennissend Europa zich kan kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio komende zomer. Het onderdeel Tafeltennis op de Olympische Spelen 2020 van 2021 (die natuurlijk verzet zijn door corona) wordt gespeeld van 23 juli tot en met 8 augustus 2021.

Europese Top 16
De Europese Top 16 vindt dit jaar niet plaats in februari, maar in mei. Dit heeft alles te maken met de coronapandemie. De Europese Tafeltennisbond hoopt dat het toernooi op 22 en 23 mei gespeeld kan worden in het Zwitserse Montreux. Vorig jaar gooide Britt Eerland hoge ogen op het toernooi, waar ze verrassend tweede werd en ook in 2021 is ze gekwalificeerd.

EK 2021 voor Teams
Er is al eerder een streep gezet door het plan om het Wereld Kampioenschap 2020 alsnog in februari 2021 te spelen. De wereld tafeltennisbond ITTF heeft na uitvoerig overleg besloten om het toernooi definitief af te gelasten. De Final Stage van het Europees Kampioenschap voor teams 2021 wordt gehouden in het Roemeense Cluj van 28 september tot en met 3 oktober. Door de overvolle speelkalender heeft de Europese bond deze maand besloten om een aantal teams op basis van ranking een rechtstreeks ticket voor de eindronde te geven. Daar is het damesteam van Team NL er één van! Het Nederlands herenteam is door de lagere ranking nog niet geplaatst, maar speelt later dit jaar nog een voorronde.

EK voor teams individueel
Het EK Tafeltennis 2020 individueel, dat eerder werd uitgesteld door corona, wordt gespeeld van 22 tot en met 27 juni 2021. Dat meldt de ITTF. Het toernooi wordt gespeeld in de Poolse hoofdstad Warschau. Later wordt bekend welke Nederlanders er deelnemen aan het toernooi.

Bekijk de Events kalender op Tafeltennis.nl