Dames Dubbel

Kim Vermaas en Britt Eerland speelden hun eerste wedstrijd in de Dames Dubbel tegen Garayeva en Imanova uit Azerbeidzjan. Dat is een eenvoudige klus: 3-0 (11-4, 11-2, 11-4).

In de avond spelen ze de tweede ronde tegen Polcanova (AUT) en Noskova (RUS), een sterk koppel dat individueel respectievelijk 19e en 60e op de wereldranglijst staat. De dames maken er een gelijkopgaande strijd van. De tegenstanders komen steeds een game voor, de Nederlanders maken gelijk. De beslissende 7e game gaat zoals alle oneven games naar Polcanova en Noskova, waarmee het lot van de Nederlandse dames bezegeld is: 4-3 (4-11, 12-10, 1-11, 11-7, 7-11, 11-4, 5-11).

Heren Dubbel
Rajko Gommers en Ewout Oostwouder trapten de dag af tegen het Bulgaarse duo Krastev/Todorov. Met 11-7, 11-8, 11-4 werden de tegenstanders soeverein aan de kant gezet.

In de volgende ronde speelden ze tegen het Finse duo Naumi Alex – Olah Benedek (FIN). Benedek is een goede speler (ITTF: 72) van Hongaarse afkomst, die in het mixed dubbel wel eens samen speelt met Britt Eerland. De Finnen blijken te sterk, hoewel dat in de tweede game, die met 11-2 naar de Nederlanders gaat, niet zo lijkt te zijn. Het Nederlandse duo is in de derde game misschien wel te eerlijk, als ze een netservice toegeven op een belangrijk moment, die de scheidsrechters beide ontgaan is. Eindstand 3-1 (6-11, 11-2, 8-11, 7-11).

Mixed Dubbel
Laurens Tromer en Britt Eerland speelden tegen de Indiërs Kamath en Gnanasekaran. Zij hadden al een voorronde gespeeld en waren dus beter op elkaar ingespeeld. Waar het in de eerste drie games nog redelijk gelijk op ging, was de vierde game er één te veel voor de Nederlanders. Met 4-0 ging de winst naar India (11-8, 14-12, 11-9, 11-3).

Dames Enkel
Kim Vermaas moest het opnemen tegen de Kazachse Akasheva. Het werd een enerverende partij! De eerste game was voor Kim: 12-10 na een 7-10 achterstand. De Kazachse won de tweede game met 7-11. De derde game was weer voor Kim: 11-9 na een bal op de rand van de tafel op 9-9.

De vierde game was voor Akasheva. Kim had het moeilijk, vocht zich na een 1-6 achterstand terug naar 7-7, maar moest de game toch met 8-11 aan haar tegenstander laten.

In de vijfde game ontstond discussie over een niet geteld punt voor Kim Vermaas. Het ging zelfs zo ver dat Kim zelf de score terugdraaide! Coach Li Jiao liep het court in om de discussie met de scheidsrechter aan te gaan. Volgens aandachtig toeschouwer en scheidsrechter Piet van Egmond, volgens de regels goed voor een gele kaart voor Vermaas en rood voor Li Jiao. Het had echter wel succes, want het punt werd (of bleef) teruggedraaid. Kim pakte vervolgens de game met 11-9.

Met 11-7 won ze vervolgens de 6e game. Winst in de groep en daarmee door naar de knock-out fase, waarin ook  Britt Eerland en Li Jie als geplaatste spelers instromen.

(Foto: Kim Vermaas in haar wedstrijd tegen de Schotse Plaistow)

Kijk hier voor het verslag van het heren enkelspel

 

Schema en scores  Livestream tafel 1-8
(Tip: kies bij All Countries voor NED)