Op de derde dag van de Dutch Open Para in Stadskanaal stonden de beslissende wedstrijden in de teamevents op het programma. Er waren negen heren klassen (klasse 4-5 en 6-7 waren samengevoegd) en vier dames klassen (1-2, 3-5, 6-8 en 9-10 samengevoegd). Lees hieronder alle verslagen van de Dutch Open Para (DOP). Alle uitslagen, foto’s en winnaars kun je vinden op de speciale DOP pagina.

De Nederlanders deden met 11 teams mee in de herenklassen, soms met gemengde teams met een speler uit het buitenland. Bij de dames kwamen 3 teams met een Nederlands tintje in actie.

Suzan Klomp was de succesvolste speelster. Samen met haar Japanse medespeelster Yuri Tomono behaalde zij zilver in klasse 6-8, die in de vorm van een poule werd gespeeld.

Mariëlle Boers en Femke Cobben werden vierde in klasse 1-2. Demi Ronda en Frederique van Hoof kwamen in klasse 9-10 niet door de poulefase.

Bij de mannen was het metaal brons van kleur. Bas Hergelink behaalde zijn tweede bronzen medaille van het toernooi door samen met zijn Braziliaanse medespeler Claudio Massad de halve finale te halen, waarin zij verlopen van het koppel uit Indonesië.

Tonnie Heijnen en Bart van der Zanden (foto) behaalden de derde plaats in de klasse 9. Deze werd in de vorm van een poule gespeeld.

Sem Roelofs en Gerald van Grunsven behaalden een bronzen medaille in de klasse 4-5 door de halve finale te bereiken. Daarin verloren zij van een Frans/Belgisch duo.

Roy van den Burg en Max van Amerongen speelden de halve finale tegen het Chinese duo Peng/Zhao. De dubbelwedstrijd ging verloren. Daarna nam Max van Amerongen het op tegen Peng. Hij won de eerste game, maar moest toch met 3-1 buigen. Brons voor Max en Roy.

De resultaten van de andere Nederlandse mannen:
Klasse 1: Eddy Duursma – Georgios Chryssikos (GRI): 4e
Klasse 2: Christiaan Sterenborg – Stefanos Verykokos (GRI): 4e
Klasse 4-5: Erwin Boekhorst – Iker Gonzales (SPA): uitgeschakeld in de poulefase
Klasse 6-7: Dustin Eier – Hans Speek & Mark Alberti – Yannick Paredis: uitgeschakeld in de poulefase
Klasse 8: Paul van der Oord – Devin Wassink: uitgeschakeld in de poulefase
Klasse 9: Mees Kant – Israel Bartelink Groeneveld: 4e

Vier keer brons en 1x zilver voor Nederland.

Lees hieronder alle artikelen tijdens het toernooi

Reacties van Partyka en Ahlquist op de Dutch Open Para 
Drie keer brons voor Nederland op Dutch Open Para
Goud voor Kelly van Zon in Stadskanaal 
Wat gebeurde er op Dag 1 van de Dutch Open Para?
Een wens komt uit voor Christiaan Sterenborg
Kelly van Zon: ‘Geweldig om een groot toernooi in eigen land te spelen’ 
Dutch Open Para in de media

Bekijk de website van de DOP