Maar liefst negen spelers en speelsters reisden, samen met de coaches Lumen Dekker en Johan Liefink, af naar Lasko om deel te nemen aan het toernooi ‘Slovenia Open’, dat van 11 tot 14 mei werd gespeeld.

Enkelspel
Voor Mariëlle Boers, Femke Cobben, Gerald van Grunsven, Yannick Pardis, Roy van der Burg en Bart van der Zanden was de poulefase het eindstation bij dit sterk bezette toernooi. Jean-Paul Montanus verloor bij de laatste 16 ongelukkig met 3-2 van de Spaanse Jordi Morales. De dames Kelly van Zon (klasse 7) en Frederique van Hoof (klasse 8) wisten door te dringen tot de finales op de laatste dag. Frederique kon haar zegereeks in de finale helaas niet voortzetten en verloor met 3-0 van de Duitse Juliane Wolf. Kelly was oppermachtig en won haar finale met 11-8, 11-6 en 11-9 van Korkut uit Turkije.

V.l.n.r.: Bart van der Zanden, Kelly van Zon, Jean-Paul Montanus, Frederique van Hoof.

Dubbelspel
In het heren dubbelspel werd het duo Jean-Paul Montanus/Yannick Paredis in de kwartfinale uitgeschakeld door de Japanners Kita en Yagi. Het koppel Roy van der Burg/Bart van der Zanden strandden een ronde eerder bij de laatste 16.

Mixed dubbelspel
In deze categorie wist Nederland ook twee finaleplaatsen te behalen. Frederique van Hoof en Bart van der Zanden dolven in de finale met 3-2 onfortuinlijk het onderspit tegen Hongarije, waar ze eerder in de poule ook van verloren.
Kelly van Zon en Jean-Paul Montanus konden het in de finale niet bolwerken tegen een Oekraïens koppel en moesten ook genoegen nemen met zilver.

“Eén keer goud en drie keer zilver is een  resultaat waar we van tevoren voor hadden getekend”, aldus de tevreden coach Lumen Dekker.