Nog vijf Nederlandse atleten van Team NL Para-tafeltennis maken kans op een ticket voor de Paralympische Spelen. Zij spelen een kwalificatietoernooi in het Sloveense Lasko van 3 tot en met 5 juni.

Bart van der Zanden, Max van Amerongen, Geraldus van Grunsven (zie foto), Frederique van Hoof en Femke Cobben zijn de spelers van TeamNL Para-tafeltennis die zich nog kunnen kwalificeren voor Tokio. De technische staf bestaat uit Lumen Dekker, Johan Lieftink en Ingrid Hegge.

In Slovenië zijn in totaal 21 tickets te verdienen. De speler die zijn klasse wint, kwalificeert zich voor de Paralympics. Vorige week werd bekend dat de al geplaatste Nederlander Jean-Paul Montanus zijn ticket teruggeeft.

Coronabubbel
Toernooidirecteur Gorazd Vecko vertelt op de eventsite dat het vanwege de coronaregels een bijzonder toernooi gaat worden. “De kwalificaties zullen anders zijn, speciaal vanwege de COVID-19-voorwaarden. De spelers worden beperkt tot hun hotelkamers en de locatie. Als ze klaar zijn met spelen, gaan ze meteen terug naar het hotel. Het wordt voor ons allemaal een grote uitdaging ”, zegt Vecko. “Vorig jaar, toen de kwalificaties werden uitgesteld, hadden we 250 inzendingen. We zullen dit jaar ook meer dan 200 hebben uit meer dan 50 landen”, zegt Vecko.

Livestream
Er is geen publiek welkom bij de wedstrijden, maar de duels zijn te volgen via het officiële YouTube kanaal van NPC Slovenië. Bovendien blijft u via de kanalen van de NTTB ook op de hoogte van de ontwikkelingen van TeamNL Para-tafeltennis.

De wedstrijdschema’s zijn hier te bekijken en de uitslagen worden hier gepubliceerd.

De NTTB wenst Bart, Max, Geraldus, Frederique en Femke alvast heel veel succes!