Op zaterdag 13 augustus start in München het Europees kampioenschap individueel. Naast Britt Eerland en Shuohan Men zullen ook Emine Ernst en Sanne de Hoop namens Nederland uitkomen. De twee laatstgenoemden wisten zich middels een kwalificatietoernooi te plaatsen voor de EK.

Shuohan Men

Voor Shuohan Men is dit haar eerste EK individueel waardoor haar verwachtingen niet hoog zijn. “Ik zal mijn best doen en altijd proberen het beter te doen”, zegt de Nederlands kampioene en winnares van de laatste Masters (2019). Ter voorbereiding op het EK heeft ze getraind met de andere EK dames en met haar clubgenoten bij TTV Midstars in Middelstum, waar ze komend seizoen weer uitkomt in de eredivisie heren. Tevens speelt zij competitie in Italië bij AD Muravera in de TT-super league. Op de vraag of ze specifieke doelen heeft voor volgend seizoen, zegt ze: “Ik heb geen specifieke doelen, want ik wil mezelf niet te veel druk opleggen, anders zou ik te zenuwachtig zijn. Niet teveel nadenken, gewoon spelen”.

 

Sanne de Hoop geeft aan erg uit te kijken naar dit EK: “Het is een mooie kans om mij te meten met de Europese top, ik ben dan ook ontzettend blij dat ik mezelf voor dit toernooi heb gekwalificeerd”. De 26-jarige Brandwijkse die komend seizoen uitkomt in maar liefst vier competities (eredivisie dames, 1e divisie heren, Portugal en Engeland), heeft zich voor dit EK voorbereid in Slowakije en in Nederland bij het internationale TT4you trainingskamp in Schiedam. In het kwalificatietoernooi speelt Sanne tegen Tin-Tin Ho uit Engeland en de Poolse Anna Wegrzyn. “Ik ga alles geven om mijn beste spel op tafel te leggen”, aldus een gemotiveerde Sanne de Hoop.

Sanne de Hoop

Na het spelen van de Europese Jeugdkampioenschappen heeft Emine Ernst eerst genoten van een tafeltennisvrije vakantie voordat zij aan de voorbereiding voor dit EK begon. Twee weken geleden is zij begonnen met vooral veel fysieke training, afgewisseld met tafeltennistrainingen bij L.T.T.C. De Toekomst. In de tweede week heeft zij, net als Sanne, meegetraind bij TT4you. Haar verwachting voor dit EK is dat zij veel ervaring op kan doen. “Het is erg gaaf om tussen de allerbeste spelers van Europa te mogen staan en ik zal proberen zover mogelijk te komen. Mijn doel is om in elke wedstrijd voor ieder punt te vechten. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en ik ga proberen die zo goed mogelijk naar voren te laten komen. Uiteraard zal ik ook genieten van dit evenement!”, vertelt Emine.

 

Emine Ernst

Britt Eerland is als 16e geplaatst en daarmee direct geplaatst voor het hoofdtoernooi waarin zij start bij de laatste 64. De Schiedamse is niet bezig met haar tegenstanders, maar probeert zich altijd zoveel mogelijk op haar eigen spel te richten. De laatste tijd ligt haar focus op het innoveren van haar spel door spinvariaties toe te passen en verschillende serviceontvangsten uit te proberen.
Britt: “Ik ga hier gewoon mijn goede spel neerzetten en genieten van het toernooi als multisport event en dan kijken hoe ver dat mij brengt. Daarnaast vind ik het ook leuk om als afwisseling weer met een team op pad te zijn”.

Britt Eerland

Meer informatie over tafeltennis op dit multisport event vind je hier. Ook zijn de tafels 1 tot en met 4 te volgen via livestream.