De voorlaatste dag van het teamtoernooi van de Europese Jeugd Kampioenschappen 2019 stond woensdag op het programma. Alle vier de Nederlandse teams kwamen in actie. 

Jongens junioren
De jongens kadetten wonnen vroeg op de ochtend van Schotland met maar liefst 3-0. Lode Hulshof, Barry Berben en Flors Zur Muhlen wonnen allemaal en verloren zelf geen enkele game! De wedstrijd duurde slechts 46 minuten. Knap gedaan van de boys! Later op de dag verloren ze met 1-3 van Engeland. “Barry Berben had matchpoint tegen de kopman maar verloor helaas met 13.11 in de 5e game. Lode Hulshof won prima met 3-0 van de nummer 2. Floris Zur Muhlen had een mindere wedstrijd op positie 3. Lode kwam net wat tekort tegen de kopman van Engeland”, zo analyseerde coach Michel de Boer het duel. Morgen speelt het team voor de plekken 31 en 32.

Meisjes kadetten
De meisjes kadetten versloegen Slovenië met 3-2. Anna Peters en Fleur Hoogeveen wonnen hun wedstrijden en door de zege van dit duo in het dubbelspel maakte het verlies in de overige twee wedstrijden voor het eindresultaat niets uit. “Anna en Fleur speelden wisselvallig maar bij vlagen zeker ook goed. Toegenomen wedstrijdritme vecht met vermoeidheid om voorrang” zo sprak Bettine Vriesekoop over haar talenten.
Morgen spelen de meiden tegen Zwitserland en vervolgens tegen de winnaar of verliezer van Bosnië en Luxemburg om de plaatsen 25 tot en met 28.

Meisjes junioren
De meisjes junioren verloren met  3-2 van Oekraïne. Emine Ernst won tweemaal, maar Karlijn van Lierop ging tweemaal ten onder in het enkelspel. Dat zelfde gold eenmaal voor Emma van der Zanden. Ze speelden later op de dag tegen Noorwegen en verloren helaas met 3-1. Morgen spelen ze nog eenmaal tegen Portugal voor de plaatsen 15 en 16.

Jongens kadetten
De jongens kadetten wonnen met 3-0 van Luxemburg en ze wonnen ook de poule. Gabrielius Camara en Milo de Boer wonnen hun single wedstrijd en ook in de dubbel konden ze juichen. Ze spelen morgen verder voor de plekken 17 tot en met 20.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Hieronder het programma voor morgen