Na twee goede winstpartijen gisteren, wist Rajko Gommers vandaag niet te winnen van de Roemeen Szocs. Hij werd daarmee wel tweede in zijn poule en het lot zou beslissen over zijn kansen: 18 nummers 2 uit de poulefase zouden een tussenronde spelen en vijf vielen af. Helaas: hij zat bij de pechvogels.

Bij de herendubbel, samen met Ewout Oostwouder, had hij meer geluk: na een bye in de eerste ronde, moest de tegenstander in de tweede ronde geblesseerd afmelden. De mannen spelen daarom morgen een wedstrijd bij de laatste 32 tegen een koppel uit Frankrijk, Lebesson/Gauzy.

Ewout Oostwouder had toch al een goede dag. Hij won zijn derde wedstrijd en daarmee soeverein zijn poule. Hij is door naar de hoofdfase van het toernooi. Laurens Tromer was dan weer minder gelukkig. Met 4-3 verloor hij van de Oostenrijker Levenko. De laatste drie games waren uiterst spannend: 10-12, 13-11 en 11-13. Laurens is uitgeschakeld.

Kim Vermaas kon niet op tegen de Oekrainse Pesotska, werd derde in haar poule en is daarmee uitgeschakeld. in de Mixed Dubbel, samen met Rajko Gommers, verloor ze van het Zwitserse duo Weber/Moret, met 3-2 na een 2-1 voorsprong. Het andere Mixed Dubbel, Laurens Tromer & Britt Eerland, won de partij tegen Alexandrov/Hadziahmetovic (Bul/BIH) met 3-1 en is door naar de laatste 16. Morgen spelen ze om 09:30 uur tegen een nog onbekende tegenstander.

Morgen komen ook Li Jie (met Li Qian – POL) en Britt Eerland (met Dana Cechova – CZE) in actie in het damesdubbel. De loting voor de enkelspelen is nog niet bekend.