Op dag 2 van het EJK in Tsjechië kwamen alle vier de Nederlandse teams maandag weer in actie in de poulefase. Met wisselend succes.

Meisjes junioren
De meisjes junioren verloren hun derde en laatste groepswedstrijd. Duitsland was met 3-0 te sterk. Emine wist nog wel een vijfde game af te dwingen tegen de sterke Sophia Klee, teamgenote
van Britt Eerland in de Bundesliga. Dinsdagochtend volgt nog een promotie/degradatie wedstrijd tegen Litouwen. Bij winst plaatst het team zich bij de laatste 16.

Jongens kadetten
Het jongens kadettenteam won overtuigend met 3-1 van Cyprus. Gabrielius Camara was belangrijk: hij won zijn beide singlewedstrijden én zijn dubbelwedstrijd samen met Milo de Boer. Laatstgenoemde verloor helaas zijn singlewedstrijd. Hierna volgde er een spannende confrontatie met Zwitserland. Milo de Boer won tweemaal en door een zege van Gabrielius Camara maakte de twee nederlagen niet meer uit: Nederland won met 3-2! De jongens kadetten spelen dinsdag een play-off tegen Kroatië.

Meisjes kadetten
De meisjes kadetten versloegen Schotland met 3-0 en alle drie de speelsters verloren zelfs geen enkele game! Zeer knap werk van Anna Peters en Fleur Hoogeveen, die zowel hun single wedstrijd als hun dubbelwedstrijd winnend afsloten. Later op de dag ging het team van Bettine Vriesekoop helaas met 0-3 onderuit tegen Slowakije. Anna Peters en Fleur Hoogeveen waren niet opgewassen tegen hun sterke tegenstanders. Meisjes kadetten misten op een haar na een promotieduel helaas. “De Slowaken speelden erg goed maar wij waren mentaal kwetsbaar en dwongen de fouten van Slowaken niet af.
Er zat te weinig variatie in spin en plaatsing en de meiden konden het spel niet bepalen en verloren alle partijen nipt. We kwamen 0,5 punt tekort om promotieduel te spelen. Een zure en leerzame les voor de meisjes.” De meiden spelen in het vervolg van het toernooi om de plaatsen 25 tot en met 36.

Jongens junioren
Het junioren jongensteam moest het net als hun wat jongere maatjes ook opnemen tegen Cyprus en in Tsjechië won het team van Michel de Boer met dezelfde cijfers: 3-1. Barry Berben en Lode Hulsof (tweemaal) verloren geen enkele game, alleen Floris Zur Muhlen verloor. De jongens junioren eindigden als derde in de poule en spelen voor de plaatsen 29 tot en met 44.

Schema van dinsdag
De Nederlandse jongens kadetten spelen tegen Kroatië
De Nederlandse meisjes junioren treffen Litouwen
De Nederlandse meisjes kadetten nemen het op tegen Oostenrijk
De Nederlandse jongens junioren tafeltennissen tegen Luxemburg en Litouwen

Alle uitslagen en het programma is hier te bekijken.