De kop is eraf voor Paralympisch NL op het WK Paratafeltennis individueel in Slovenië. Alle vijf leden van het Oranje-team kwamen woensdag in actie, met wisselend succes.

Tonnie Heijnen (klasse 9) verloor zijn eerste duel met 0-3 van de Rus Lurii Nozdrunov. De eerste twee games eindigden in 3-11, de laatste was spannender: die eindigde in 10-12. Heijnen is verder ingedeeld in een poule met Lev Kats uit Oekraïne. Topfavoriete Kelly van Zon maakte geen fout in haar openingsduel. De nummer één in klasse 7 rekende snel af met haar tegenstander Anne Barneoud uit Frankrijk. De veelvoudig kampioene uit Brabant won met 3-1. Van Zon is ingedeeld in een poule met verder Rui Wang uit China.

Tonnie Heijnen
Archieffoto: Mathilde Dusol

Femke Cobben, die dit toernooi debuteert op een WK, speelde in klasse 2 tegen de Poolse Dorota Buclaw en verloor helaas met 3-0. Cobben heeft nog kansen om zich te revancheren, want ze speelt verder in de poule nog tegen de Israëlische Yona Chagit en de Russische Nadejda Pushpasheva. Jean-Paul Montanus versloeg in zijn openingsduel op het WK Paratafeltennis 2018 in klasse 7 de Kroaat Pavoa Jozic met maar liefst 0-3 en neemt het ook nog later op tegen de Spanjaard Morales en de Sloveen Luka Tritnik.

Als laatste Nederlander van de dag kwam Bas Hergelink om 18.00 uur in actie tegen de sterke Indonesische speler David Jacobs. De man uit Deventer ging helaas met 0-3 ten onder. In poule B speelt hij later nog tegen de Pool Igor Misztal.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op de site van het toernooi.