Het Wereldkampioenschap 2020 tafeltennis voor Teams in Zuid-Korea is definitief afgelast vanwege de coronapandemie. Dit meldt de ITTF in een persbericht. Het WK in de stad Busan zou eigenlijk in maart 2020 plaatsvinden en werd driemaal verplaatst.

Er gaat nu een streep door het plan om het WK in februari 2021 te spelen. De wereld tafeltennisbond ITTF heeft na uitvoerig overleg besloten om het toernooi definitief af te gelasten vanwege de oplopende coronabesmettingen in Zuid-Korea. De Nederlandse dames van TeamNL waren geplaatst voor de Championships Division (hoogste niveau), de heren voor de tweede divisie.

Het is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat er geen WK voor Teams gespeeld wordt.

Geen vierde keer
De ITTF heeft het besluit niet alleen genomen vanwege de oplopende coronabesmettingen in Zuid-Korea, maar door de verontrustende besmettingscijfers in veel andere landen in de wereld. Met het oog op de naderende Olympische Spelen en Paralympische Spelen in Tokio is er geen ruimte meer op de kalender om het toernooi voor de vierde keer uit te stellen. De kans is aanwezig dat Busan wordt aangewezen als speelstad voor een toekomstig groot evenement van de ITTF.

Lees hier het volledige bericht van de ITTF.