Wisselende eerste dag voor Nederlanders op Universiade in Chengdu

Tijdens de Universiade in Chengdu stonden vandaag de eerste wedstrijden in het enkelspel op het programma. Dit betekende voor alle drie de Nederlanders de start van het tafeltennistoernooi.

Shuohan Men mocht het spits afbijten en trof direct een Chinese opponente, waarin ze haar meerderen moest erkennen (0-3). In de tweede en tevens laatste poulewedstrijd zette Shuohan orde op zaken en zette haar Mongoolse tegenstandster met 3-0 opzij. Dit betekende een 2e plaats in haar poule, waarmee ze zich plaatst voor de knock-outfase (laatste 64).

Vera van Boheemen wist haar eerste wedstrijd knap in winst om te zetten. In de allesbeslissende fase van de vijfde game, bleef ze haar eigen spel spelen en won met 11-9 van haar Sri Lankaanse tegenstander. In de tweede wedstrijd startte Vera sterk en wist de eerste game naar zich toe te trekken. Helaas kreeg haar Amerikaanse tegenstandster daarna meer vat op het defensieve spel van Vera en wist de wedstrijd te kantelen naar haar zijde (1-3).
Om door te dringen tot de laatste 64 zal Vera dinsdag de Poolse nummer 1 uit de poule dienen te verslaan.

Nolan Schultz mocht in zijn eerste poulewedstrijd direct aantreden tegen een sterke Japanner. Alhoewel deze niet direct geplaatst was voor de knock-outfase, was het een tegenstander van formaat. Vooral in de tweede game kon Nolan een echte juist maken, maar duidelijk was dat de Aziaat een maatje te groot was (0-3).
De volgende poulewedstrijd werd gepeeld tegen een onbekende Iraniër. Vanaf het begin had Nolan moeite met de service van zijn tegenstander, hetgeen ietwat verbeterde in de tweede game. Na de 1-1 in games, wist Nolan de lijn van de vorige game maar moeilijk door te trekken. Hij bleef last houden van de service van zijn tegenstander en het gebrek aan snelheid in de rally’s. Hetgeen resulteerde in het verlies van de laatste twee games (1-3).
Morgen volgt de laatste poulewedstrijd tegen een Noor. Alleen bij ruime winst (3-0, of wellicht 3-1), kan Nolan zich nog plaatsen voor de knock-outfase.

Nadat Vera en Nolan morgen hun laatste poulewedstrijden zullen afwerken, wordt het toernooi woensdag voorgezet met de dubbels:
Dames dubbel: Vera en Shuohan.
Mixed dubbel: Vera en Nolan.